Dragi Roksandiću orden Akademskih palmi
Ugledni hrvatski povjesničar, profesor na zagrebačkom Filozofskom fakultetu i cijenjeni član SKD «Prosvjeta» dobio je od Republike Francuske visoko priznanje za razvoj francusko-hrvatskih odnosa

Ugledni hrvatski povjesničar, profesor na zagrebačkom Filozofskom fakultetu i cijenjeni član SKD «Prosvjeta» dobio je od Republike Francuske visoko priznanje za razvoj francusko-hrvatskih odnosa.
Francuski ambasador u Zagrebu François Saint Paul uručio je u ponedjeljak odličje časnika Akademskih palmi istaknutom hrvatskom povjesničaru Dragi Roksandiću za izvanredne zasluge za razvoj francusko-hrvatskih odnosa u znanosti i kulturi, koje mu je dodijelila Republika Francuska.
Uručivši odličje, francuski je ambasador zahvalio prof. Roksandiću na velikom doprinosu u povezivanju dviju zemalja, osobito u području znanosti.
Roksandić je, zahvalivši ambasadoru na visokom priznanju, rekao da je Francuska zemlja vrlo visoke kulture, značajna i bogata jezika, kulture koja može biti putokaz u životu.
Odličje mu je dodijeljeno i kao gostujućem profesoru na Sorboni.
Roksandić je najavio da će francusko Ministarstvo vanjskih poslova i zagrebački Filozofski fakultet organizirati zajedničku hrvatsko-francusku konferenciju u siječnju 2006. o temi "Pamćenje i povijest".
Na konferenciji će sudjelovati šezdesetak vrhunskih intelektualaca iz 15 zemalja, među kojima će biti povjesničari, sociolozi, politolozi i drugi.