Летње праксе за студенте из дијаспоре 2011.

Република Србија

МИНИСТАРСТВО ВЕРА И ДИЈАСПОРЕ

 

Васе Чарапића 20, 11000 Београд
тел: +381 11 3202 900 факс: +381 11 2636 815
www.mvd.gov.rs
info@mvd.gov.rs

Летње праксе за студенте из дијаспоре 2011.

Министарство вера и дијаспоре, и ове године реализује пројекат Летње праксе за студенте из дијаспоре у реномираним страним и домаћим компанијама које послују у Србији - Japan Tobacco International, UNIQA осигурање, Еrnst&Young, Teлеком Србија. До сада је преко овог пројекта више од 70 студената из дијаспоре стекло прве пословне вештине у својој земљи, драгоцене контакте и повезало се са бизнис сектором у матици.
Кроз пројекат, компаније су добиле могућност сарадње и размене искустaва са студентима који су на иностраним факултетима стекли знања о начину пословања у земаља у којима живе. Поједине компаније, задовољне показаним знањем и профилом наших студената из дијаспоре, понудиле су запослење некима од њих, након завршених студија.
Позивамо студенте са економских, техничких (грађевински, машински, електротехнички), медицинских и друштвених факултета (правни, психологија, филолошки – енглески, немачки, социологија, политичке науке) из иностранства да пошаљу своје биографије до 27 јуна на e-mail: m.misic@mvd.gov.rs и пријаве се за праксу које почињу већ од 1.јула 2011. године.
Више информација о отвореним позицијама у компанијама и терминима реализације праксе можете пронаћи на www.mvd.gov.rs