VIJESTI IZ DRUŠTVA
OSTALE VIJESTI
ZANIMLJIVOSTI
ARHIVA
Говор захвале Милоша Кордића
POSLIJE DVADESET GODINA
Prikaz knjige Zlatka Kudelića Marčanska biskupija
Молитва Господња Спридона Алексијевића
TAJNA IVE BANCA
Završeni ovogodišnji Dani kulture Srba Istočne Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema
Veličanstvenom koncertu je prisustvovalo više od hiljadu oduševljenih posetilaca koji su izvođače iz Srbije svakog časa pozdravljali gromoglasnim aplauzima.

Veličanstvenim koncertom Nacionalnog ansambla Srbije "Kolo" u nedelju 25. maja o.g. su u Sportskoj dvorani u Borovu naselju svečano zatvoreni 11. Dani kulture Srba Istočne Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema. Koncertu je prisustvovalo više od hiljadu oduševljenih posetilaca koji su izvođače iz Srbije svakog časa pozdravljali gromoglasnim aplauzima.
Direktor «Kola» Radojica Kuzmanović je zahvaljući na podršci publike izrazio zadovoljstvo što je u godini 60-godišnjeg jubileja Nacionalni ansambl igara i pesama Srbije jedan od svojih koncerata održao upravo u Vukovaru gde je prvi i jedini put nastupio davne 1973. godine.

Za 60 godina postojanja Kolo je stvorilo oko 140 koreografija, nastupilo na preko pet hiljada koncerata koje je pratilo preko deset miliona ljudi širom sveta. Pre nedeljnog koncerta u Vukovaru, ansambl je nastupio na takmičenju za Pesmu Evrovizije u Beogradu.
Ovogodišnji Dani kulture Srba Istočne Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema koje je organizovao Koordinacioni odbor Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" sa sedištem u Vukovaru započeli su 18. o.m. na istom mestu,  Susretom folklornih društava i Etno izložbom. Potom je u Borovu,  dan kasnije,  održana Smotra literarnog stvaralaštva mladih i Susret učenika četvrtog razreda koji su se takmičili u prepričavanju književnih sadržaja s ciljem razvijanja govorne kulture i u kategoriji recitatora. U Trpinji je održana Smotra recitatora pod nazivom "Pesniče naroda mog", a u Osijeku Susret pesnika  Istočne Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema. Prosvjetin pododbor u Jagodnjaku bio je domaćin dramske večeri i izložbe radove s prošlogodišnjeg petog saziva likovne kolonije. Susret dečjih folklornih grupa održan je u Dardi.
Prema rečima Srđana Tatića, potpredsednika Srpskog kulturnog društva «Prosvjeta» u ovogodišnjim Danima kulture Srba, u sedam programskih dana,  učestvovalo je više od sedamsto izvođača, članova Prosvjetinih pododbora sa područja Istočne Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema . Programe je pratilo oko dve hiljade posetilaca.

 

Prikaži verziju za ispis

Promocija zagrebačkog izdanja Romana o Londonu Miloša Crnjanskog
Sjećanje na Desanku Maksimović...
Izložba slika Nikole Medića
Предавање о 200-годишњици рођења Његоша
Љубивоје Ршумовић у Загребу
Izložba novih naslova s 58. Beogradskog sajma knjiga
Jesen u Petrinji 2013
Promocija knjige Radoja Arsenića - Remember Maksimir
NATJEČAJ za nastavnika ili profesora srpskog jezika ili hrvatskog i srpskog jezika
Јесен, и живот без смисла
U DARDI MALI JUBILEJ
Izložba Jovice Drobnjaka - Slikarski fotografiran motiv cvijeća
Ljetna škola srpskog jezika i kulture punoljetna!
POZIV NA PJEVAČKU RADIONICU I PREDAVANJE - U sklopu 8. Dana srpske kulture
Izložba Komora - iz srca hrasta gostovala u Banja Luci
Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta", 2005. | Impressum | Kontakt