VIJESTI IZ DRUŠTVA
OSTALE VIJESTI
ZANIMLJIVOSTI
ARHIVA
Говор захвале Милоша Кордића
POSLIJE DVADESET GODINA
Prikaz knjige Zlatka Kudelića Marčanska biskupija
Молитва Господња Спридона Алексијевића
TAJNA IVE BANCA
Hrvatski pankeri nazvali bend po Ljubiši Samardžiću
Ljubiša Samardžić, poznati domaći glumac, poslužio je kao inspiracija hardkor-pank grupi iz Zagreba da svoj bend nazove po ovom priznatom umetniku.

Ljubiša Samardžić, poznati domaći glumac, poslužio je kao inspiracija hardkor-pank grupi iz Zagreba da svoj bend nazove po ovom priznatom umetniku. Petočlanom bendu bile su važne glumčeve uloge u brojnim partizanskim i antifašističkim filmovima.

- To je došlo kroz neku zezanciju. Nismo hteli klasično hardkor-pank ime. Kao klinci smo gledali sve njegove filmove, on nam je okej kao jedan od jačih glumaca. Nekakva pravednost je uvek prisutna u tim filmovima - rekao je pevač benda Robert Fistrić i dodao da je jedno vreme u opticaju za ime benda bio i Samardžićev nadimak Smoki i Crni Rok iz serije „Kuda idu divlje svinje“.
.banner_text_link{ text-align: right } .banner_text_link a{ font-size: 12px; color: #ccc } .banner_text_link a span{ font-size: 10px; } .banner_text_link a:hover{ color: #666 } Pevač naglašava da su se javili glumcu kako bi dobili njegov stav o upotrebi njegovog imena i prezimena.
- Javili smo mejlom Ljubiši da smo nazvali bend po njemu, da čujemo njegovu reakciju. Njemu je sve to izgledalo kul. Pogledao je naše tekstove i odgovorio nam: „Samo napred, majstori. Kad dođem u Zagreb, javiću se“.
Petočlani sastav „Ljubiša Samardžić“ postoji skoro dve godine, nedavno su objavili prvi album „Neka te naša ljubav vodi“, a publika u Srbiji moći će da čuje ovaj bend na koncertima 12. aprila u novosadskom klubu CK13 i 13. aprila u beogradskoj „Akademiji“.
(BLIC)

Prikaži verziju za ispis

Lonely Planet: Beograd ima najbolji noćni život
Muzej istorije Jugoslavije
Igor Mandić u Beogradu se doživljava kao živa ikona i ultimativni klasik
Kako je djevojčica iz mješovitog braka preživjela mračne ‘90-e
Zbor Ruske državne kapele publiku u HGZ-u doveo do suza
Pulski "Doručak s autorom" seli na beogradsko Sajmište
Majka pravoslavna hrvatskoga pjesništva
Beograd je platforma za svjetske dizajnere
Jugoslavije nema. Jugosi su ostali
Hrvati i Slovenci plakatirali Beograd
Heroji, pobednici, žrtve...
Radio Tesla
Disciplin A Kitschme
Bogat program 8. RAF-a
Na kiši čekali ulaznice za Balaševića
Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta", 2005. | Impressum | Kontakt