VIJESTI IZ DRUŠTVA
OSTALE VIJESTI
ZANIMLJIVOSTI
ARHIVA
Говор захвале Милоша Кордића
POSLIJE DVADESET GODINA
Prikaz knjige Zlatka Kudelića Marčanska biskupija
Молитва Господња Спридона Алексијевића
TAJNA IVE BANCA
Sačmaricom pred djecom prijetio Srbima i ubio pse

SLATINA - Djeca koja su se u utorak oko 14.30 igrala na travi u Vlaškom sokaku u selu Kapincima nedaleko od Slatine nisu obraćala pozornost na plavi traktor belorus koji je s glavne ceste skrenuo u ulicu. Vozač, Predrag Brdarić (34) zvani Baja iz susjednog sela Vaške, branitelj koji se liječio od PTSP-a, zaustavio se ispred kuće Mitra Vučkovića i napunio sačmaricu.

Djeca bježala plačući
Sačmaricom je pogodio zid pa drugim hicem usmrtio zavezanog psa Ćiru. Djeca su se plačući razbježala. Mislio sam da djeca bacaju petarde, pa sam izašao i naišao na Baju s puškom. Priprijetio mi je da će se obračunati s "četnicima" ako ne napustimo selo. Vidjevši da je pijan, pobjegao sam u kuću, a Baja se psujući udaljio  rekao je Rade Vučković.
Baja je potom otišao traktorom do kuće Rade Ružića gdje je, prijeteći uperenom puškom, tražio cigarete.  Pušku je potom uperio prema meni, a sve je to iz kuće gledao moj maloljetni sin, koji zbog doživljenog šoka nije mogao ići u školu. Baja je zatražio cigaretu, pa mu je moj muž dao cijelu kutiju  kaže supruga Bosa Ružić. Pred obiteljskim dvorištem Rade Jurišića, na kraju ulice, opet je zaustavio traktor. Nogom je otvorio vrata i ustrijelio zavezanog psa.  
Preklopio je pušku i ubacio metke govoreći: "Sada ću vas sve potuć." Pobjegla sam u kuću, a ljudi koji su bili u dvorištu okamenili su se. Opalio je hitac u zrak, a onda je pucao u psa Međiku govoreći: "Ubit ću te kao četnika." Trajalo je to nekoliko minuta, a on, kakav je bio, mogao nas je sve pobiti kao kerove. Policija je došla za nekoliko minuta.
Rekli su: "Majko, zaključajte se!", a oni su otišli u polje za njim. Tražimo zaštitu. Ako ju ne dobijemo, morat ćemo sami nabaviti oružje i braniti se od takvih napasnika. Mi jesmo Srbi, ne možemo biti nešto drugo, ali je žalosno da se događa takvo što  kaže Milka Jurišić ističući da psa nikome ne bi dala ni za tisuću eura.

Nije pružao otpor
Potraga za naoružanim Predragom Brdarićem potrajala je po okolnim poljima i selima do 16.55, kada su ga policajci pronašli u kafiću Minaco u Slatini. Brdarić je pušku ostavio u svome traktoru belorus.
Nije imao vremena pružiti otpor. Žitelji Kapinaca su uznemireni. U tom mjestu nakon Domovinskog rata nije bilo težih slučajeva narušivanja odnosa između Hrvata i Srba, koji zajedno žive više od stotinu godina.
(VEČERNJI LIST)

Prikaži verziju za ispis

Ustaške škrabotine na fasadi pravoslavne crkve u Sinju
Čedo Prica: Na strani zdravog razuma i ljepote
Smiju li Srbi glasati za Hrvata
‘Crna lista’ na CD-u: Snimljeni i popisani hrvatski neofašisti
Први Закон о дијаспори
Manjine iz Hrvatske zajedno u Zadru
Knin: Razbijeno staklo na Srpskom kulturnom društvu Prosvjeta
Novi kriteriji za novac iz proračuna
Predstavljen godišnji izvještaj nevladinih organizacija
Veći budžet za manjine
Blaga himna za divlji svijet
Када Јован постане Иван
Znaš, on ti je Srbin
Preminuo Bogdan Tirnanić
Politička zastupljenost poboljšana, zapošljavanje nije
Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta", 2005. | Impressum | Kontakt