VIJESTI IZ DRUŠTVA
OSTALE VIJESTI
ZANIMLJIVOSTI
ARHIVA
Говор захвале Милоша Кордића
POSLIJE DVADESET GODINA
Prikaz knjige Zlatka Kudelića Marčanska biskupija
Молитва Господња Спридона Алексијевића
TAJNA IVE BANCA
Srbinu razbili kuću 15 puta u pet godina
Nepoznati vandal kamenovao kuću Srbina naseljenog u Pakoštanima

Kuću Nade i Mirka Kosića, od 2000. godine stalno naseljenih u Pakoštanima, u subotu u 5.15 sati kamenovao je nepoznati vandal. Mirko Kosić kazao nam je očajnim glasom da je u zadnjih pet godina njihova kuća kamenovana već više od 15 puta, a sve kamenje kojim je gađana uredno čuva u podrumu.

Potraga za vandalima
Dok smo supruga i ja pred zoru čvrsto spavali, probudila nas je užasna buka, kao da je puknula bomba. Odmah sam ustao i vidio da je kamenom teškim oko pola kilograma razbijeno dvostruko staklo na balkonskim vratima, vrijedno oko 300 kuna.
Nisam ništa želio prepustiti slučaju, pozvao sam policiju čiji su službenici došli za nekoliko minuta, nakon čega su izvršili očevid i izuzeli kamen", ispričao nam je Mirko.
PU zadarska potvrdila je jučer da su u Pakoštanima vlasnici obiteljske kuće prijavili oštećenje tuđe stvari, odnosno da su im nepoznati počinitelji razbili balkonska vrata i da se za vandalima traga. Dodali su da će o događaju izvijestiti Općinsko državno odvjetništvo u Biogradu. A Mirko Kosić (60) rekao nam je kako uz kamenovanja kuće povremeno trpe i provokacije, jer mu nepoznati muškarci dolaze pred kuću i viču "Što čekaš, idi u Srbiju!" ili pjevaju "Nek se čuje, nek se zna, ustaša sam ja".

Ostat će u Hrvatskoj
U studenome 2003. na balkonu moje kuće fizički me napao sumještanin Davor Vukoja udarivši me dvaput šakom u glavu. Još mi je zaprijetio da "nije sve gotovo" i da "ću mu platiti" te je porazbijao kuću. Zbog toga je osuđen na 11 mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine.
Jedini razlog napada na mene je mržnja tih ljudi zbog što sam srpske nacionalnosti  kazao je Mirko. Njegova supruga Nada zapitala se pak moraju li živjeti u strahu.
Mirko i Nada Kosić svojim su napadačima poručili da neće odustati, nego će se i dalje boriti da ostanu u svojoj kući jer je Hrvatska njihova domovina i domovina njihove djece.
(VEČERNJI LIST)

Prikaži verziju za ispis

Ustaške škrabotine na fasadi pravoslavne crkve u Sinju
Čedo Prica: Na strani zdravog razuma i ljepote
Smiju li Srbi glasati za Hrvata
‘Crna lista’ na CD-u: Snimljeni i popisani hrvatski neofašisti
Први Закон о дијаспори
Manjine iz Hrvatske zajedno u Zadru
Knin: Razbijeno staklo na Srpskom kulturnom društvu Prosvjeta
Novi kriteriji za novac iz proračuna
Predstavljen godišnji izvještaj nevladinih organizacija
Veći budžet za manjine
Blaga himna za divlji svijet
Када Јован постане Иван
Znaš, on ti je Srbin
Preminuo Bogdan Tirnanić
Politička zastupljenost poboljšana, zapošljavanje nije
Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta", 2005. | Impressum | Kontakt