VIJESTI IZ DRUŠTVA
OSTALE VIJESTI
ZANIMLJIVOSTI
ARHIVA
Говор захвале Милоша Кордића
POSLIJE DVADESET GODINA
Prikaz knjige Zlatka Kudelića Marčanska biskupija
Молитва Господња Спридона Алексијевића
TAJNA IVE BANCA
NLO nad Kninom
Sa sigurnošću možemo reći da je Knin u proteklom tjednu na karti svijeta bio jedan od najtraženijih gradova

Razlog tome je što je jedan mladi Kninjanin u petak 27. travnja u ranim jutarnjim satima nad Kninom vidio nepoznati leteći objekt, tj. NLO. Vijest o spektakularnom viđenju objavljena je na engleskom internet portalu life4tech.com na kojem je čak objavljena i fotografija tog nepoznatog letećeg objekta.
"Hodao sam prema kući kada sam opazio 'zvijezdu' koja je bila nešto veća od ostalih. Stao  sam pogledao malo bolje i primijetio da mijenja oblik od ovalnog u kružni. Svjetlo je bilo veoma jako, žuti objekt sa zelenim odsjajem. Nisam mogao vjerovati vlastitim očima. Isprva nisam mislio da je NLO jer ne vjerujem u te stvari, ali sada više nisam siguran", izjavio je Damir Đuretić, kojem se NLO ukazao. Damir je nepozanti objekt fotografirao mobitelom, kaže da na mobiteli ima dobru opciju koja može snimiti 9 snimaka u sekundi. Dvije nabolje fotografije dao je rođaku koji ih je poslao internet portalu life4tech.com.
No tu priča ne prestaje, objekt istog oblika navodno je kasnije viđen iznad Engleske, a to su potvrdila i dva iskusna pilota putničkih zrakoplova. Objekt je opisan kao svjetlozeleno svjetlo koje lebdi. Jedan od pilota je izjavio kako je letio u blizini objekta, ali se zbog sigurnosti putnika i veličine objekta nije želio približiti. Pretpostavljaju kako je objekt promjera otprilike kilometar i pol. Oba pilota su kazala kako radar nije zabilježio objekt.
Britanski The Register na svojim internet stranicama izvješćuje o viđenju NLO-a koji su vidjeli piloti dvaju putničkih zrakoplova. Isti izvor nažalost ne daje više podataka o viđenju nad Kninom, ali donosi prilično detaljan opis onoga što se događalo nedaleko obale otoka Alderneya. Najprije je jedan od njih svoje viđenje prijavio kontroli leta govoreći pri tom o ogromnom letećem objektu kakvog još nigdje nije vidio. Priča koja je objavljena u britanskim medijima ide otprilike ovako: 50-godišnji kapetan zrakoplova Ray Bowyer, pilot kompanije Aurigny, uočio je u zraku žarku svjetlost žute boje koja je nalazila na nebu 16 kilometara zapadno od Alderneya.
"Bio je to vrlo jasan, uzak žuti objekat koji je na sebi imao zeleno područje. Nalazio se na dvije tisuće stopa na kojoj je nepomično lebdio. Učinilo mi se da je od nas bio udaljen 16 kilometara, ali sam tek kasnije shvatio da je bio udaljen oko 60 kilometara. Najprije mi se učinilo da je velik kako Boeing 737 (oko 35 metara), ali zbog njegove velike udaljenosti siguran sam da je bio puno veći. Moguće je da bio velik oko kilometar i pol." - posvjedočio je Bowyer. Kometari mladih Kninjana jer su oni uglavnom komentirali tu neobičnu pojavu, mogu se svesti na jednu rečenicu: "Izgleda da je vanzemaljcima bilo dosadno u Kninu pa su skoknuli do Engleske. Da su se najavili pripremili bi im nešto". (egida)

 

Prikaži verziju za ispis

Lonely Planet: Beograd ima najbolji noćni život
Muzej istorije Jugoslavije
Igor Mandić u Beogradu se doživljava kao živa ikona i ultimativni klasik
Kako je djevojčica iz mješovitog braka preživjela mračne ‘90-e
Zbor Ruske državne kapele publiku u HGZ-u doveo do suza
Pulski "Doručak s autorom" seli na beogradsko Sajmište
Majka pravoslavna hrvatskoga pjesništva
Beograd je platforma za svjetske dizajnere
Jugoslavije nema. Jugosi su ostali
Hrvati i Slovenci plakatirali Beograd
Heroji, pobednici, žrtve...
Radio Tesla
Disciplin A Kitschme
Bogat program 8. RAF-a
Na kiši čekali ulaznice za Balaševića
Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta", 2005. | Impressum | Kontakt