VIJESTI IZ DRUŠTVA
OSTALE VIJESTI
ZANIMLJIVOSTI
ARHIVA
Говор захвале Милоша Кордића
POSLIJE DVADESET GODINA
Prikaz knjige Zlatka Kudelića Marčanska biskupija
Молитва Господња Спридона Алексијевића
TAJNA IVE BANCA
Srbija večeras prvi put učestvuje na Pesmi Evrovizije
Organizatori su izašli u susret svim zahtevima srpske delegacije, a pored toga što je Marijin nastup izazvao jezu kod svih članova našeg tima, primećeno je i da su i nekim Finkinjama oči suzile dok je Marija pevala

Za Srbiju večeras je veliko veče, naime naša država se, sa pesmom "Molitva", koju peva Marija Šerifović, prvi put pojavljuje na takmičenju za Pesmu Evrovizije. Marija je u toku jučerašnjeg dana imala dve generalne probe od po tri i po sata, što svedoči da se Finci ne šale kada je reč o organizaciji Pesme Evrovizije.
Sve što se tiče nastupa naše zemlje na ovom takmičenju je fantastično. Organizatori su izašli u susret svim našim zahtevima. Od kojih su neki bili vezani za način na koji želimo da se kadrira Marija dok bude nastupala.
Pored toga što je Marijin nastup izazvao jezu kod svih članova našeg tima, primetili smo da su i neke Finkinje plakale dok je Marija pevala - komentarisali su za Glas jučerašnju prvu generalnu probu Marije Šerifović pred večerašnji nastup članovi RTS-ovog evrovizijskog tima, ne krijući zadovoljstvo da je nastup naše predstavnice izgledao odlično te da nemamo razloga da verujemo da tako neće izgledati u direktnom televizijskom prenosu.
Generalne probe u Helsinkiju održavaju se u prisustvu gledalaca, koji nisu žalili da ovo zadovoljstvo plate 60 evra, koliko je cena ulaznice. A finska publika nije krila oduševljenje pesmom "Molitva", iako će je Marija večeras pevati na srpskom.
Šerifovićeva je pre dve večeri na trgu u Helsinkiju održala mini-koncert tokom koga je pesmu "Molitva" otpevala na srpskom, engleskom, ruskom i finskom. A njena gostovanja na finskoj državnoj televiziji u emisiji njihove predstavnice Hane izazvalo je veliku pažnju. Marija je do sada dala preko 120 intervjua za medije sa svih meridijana. (glas-javnosti.co.yu)

 

 

 

 

Prikaži verziju za ispis

Ustaške škrabotine na fasadi pravoslavne crkve u Sinju
Čedo Prica: Na strani zdravog razuma i ljepote
Smiju li Srbi glasati za Hrvata
‘Crna lista’ na CD-u: Snimljeni i popisani hrvatski neofašisti
Први Закон о дијаспори
Manjine iz Hrvatske zajedno u Zadru
Knin: Razbijeno staklo na Srpskom kulturnom društvu Prosvjeta
Novi kriteriji za novac iz proračuna
Predstavljen godišnji izvještaj nevladinih organizacija
Veći budžet za manjine
Blaga himna za divlji svijet
Када Јован постане Иван
Znaš, on ti je Srbin
Preminuo Bogdan Tirnanić
Politička zastupljenost poboljšana, zapošljavanje nije
Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta", 2005. | Impressum | Kontakt