VIJESTI IZ DRUŠTVA
OSTALE VIJESTI
ZANIMLJIVOSTI
ARHIVA
Говор захвале Милоша Кордића
POSLIJE DVADESET GODINA
Prikaz knjige Zlatka Kudelića Marčanska biskupija
Молитва Господња Спридона Алексијевића
TAJNA IVE BANCA
Savjetu za nacionalne manjine 2,3 milijuna kuna više
Hrvatski sabor je na početku glasovanja o amandmanima na državni proračun za 2007. godinu, prihvatio sve Vladine amandmane

Među prihvaćenim amandmanima je i onaj financijski 'najteži' , kojim se 20 milijuna proračunskih kuna daje za godišnju naknadu za uporabu javnih cesta i cestarina za najteže invalide. Te će troškove fakturirati Hrvatske autoceste i Autocesta Rijeka-Zagreb, a plaćat će se iz proračuna. Vlada je predložila, a Sabor prihvatio da se za spomenutih 20 milijuna kuna umanje rashodi Ministarstva financija za izdavanje vrijednosnih papira.

Prihvaćen je i amandman kojim je Vlada za 2,3 milijuna kuna povećala izdvajanja Savjetu za nacionalne manjine, te onaj kojim se milijun kuna više osiguralo za izgradnju novih studentskih centara.

Vladinim amandmanom osigurano je i 1,5 milijuna kuna za spomen obilježje žrtvama stradalima u vukovarskoj bolnici, dok je 23,7 milijuna preraspoređeno sa Sveučilišta u Rijeci na novoosnovano Sveučilište u Puli. Dva milijuna kuna preusmjereno je na neke projekte Ministarstva zdravstva koji će se intenzivirati u 2007. Nakon što je prihvatio Vladine amandmane Sabor je počeo raspravljati i glasovati o ukupno 322 zastupnička amandmana za koje je Vlada u četvrtak najavila da neće prihvatiti niti jedan, jer su neutemeljeni i nerealni. Sabor je, na početku zasjedanja, dnevni red 23. sjednice dopunio s osam novih točaka, među kojima i predloženom Odlukom o sudjelovanju pripadnika hrvatskih Oružanih snaga u mirovnoj misiji ISAF u Afganistanu, kao i Izvješćem o sudjelovanju u toj misiji od 1. 3. do 31. 10. ove godine. Vlada Odlukom predlaže da se, radi ostvarenja strateških nacionalnih ciljeva, što su članstvo u EU i NATO-u, poveća broj hrvatskih vojnika u Afganistanu, i to u 2007. na 300, a u 2008. na ukupno 400. U Izvješću stoji da su hrvatski vojnici u Afganistanu odgovorno i profesionalno izvršavali dodijeljene im zadaće.
(Hina)

Prikaži verziju za ispis

Ustaške škrabotine na fasadi pravoslavne crkve u Sinju
Čedo Prica: Na strani zdravog razuma i ljepote
Smiju li Srbi glasati za Hrvata
‘Crna lista’ na CD-u: Snimljeni i popisani hrvatski neofašisti
Први Закон о дијаспори
Manjine iz Hrvatske zajedno u Zadru
Knin: Razbijeno staklo na Srpskom kulturnom društvu Prosvjeta
Novi kriteriji za novac iz proračuna
Predstavljen godišnji izvještaj nevladinih organizacija
Veći budžet za manjine
Blaga himna za divlji svijet
Када Јован постане Иван
Znaš, on ti je Srbin
Preminuo Bogdan Tirnanić
Politička zastupljenost poboljšana, zapošljavanje nije
Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta", 2005. | Impressum | Kontakt