VIJESTI IZ DRUŠTVA
OSTALE VIJESTI
ZANIMLJIVOSTI
ARHIVA
Говор захвале Милоша Кордића
POSLIJE DVADESET GODINA
Prikaz knjige Zlatka Kudelića Marčanska biskupija
Молитва Господња Спридона Алексијевића
TAJNA IVE BANCA
Beogradski sajam knjiga od 24.-30. oktobra
Ovogodišnji sajam knjiga, 51. po redu, okupiće oko 800 izlagača iz zemlje i inostranstva, čija će izdanja biti izložena u prostoru Hala I i XIV Beogradskog sajma

Međunarodni beogradski sajam knjiga čiji ce počasni gost ove godine biti SAD, biće održan od 24. do 30. oktobra. Ovogodišnji sajam knjiga, 51. po redu, okupiće oko 800 izlagača iz zemlje i inostranstva, čija ce izdanja biti izložena u prostoru Hala I i XIV Beogradskog sajma, na 12.500 kvadratnih metara, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Savjeta sajma Simon Simonović. Među učesnicima sajma biće izdavači iz Kanade, Grčke, Japana, Francuske, Velike Britanije, Italije, Španjolske, Izraela, Portugala, Brazila, Angole, Bjelorusije, Irana i Švicarske. Među učesnicima sajma biće izdavači iz Kanade, Grčke, Japana, Francuske, Velike Britanije, Italije, Španjolske, Izraela, Portugala, Brazila, Angole, Bjelorusije, Irana i Švicarske. Simonović je izrazio zadovoljstvo što na Sajam prvi put dolaze Indonezija i Pakistan. On je naglasio da će izlagači iz bivših jugoslovenskih republika imati status domaćih izdavača. Direktor poduzeca "Beogradski sajam" Anđelko Trpković rekao je da će cijena pojedinačnih ulaznica za ovogodišnji sajam knjiga biti 180 dinara, dok će se grupne karte prodavati po cijeni od 120 dinara. Ataše za kulturu Ambasade SAD John Johnson je rekao novinarima da su SAD pripremile veoma ambiciozan program za Sajam, uključujući gostovanje sedam pisaca, dramaturga i pjesnika. Među njima su američki pjesnik srpskog porijekla Carls Simić, američka spisateljica kineskog poreijkla Gish Jen i slavista Endru Baruh Vahtel. Urednik programa Sajma Zoran Hamović istakao je da će i ove godine biti organiziran Forum bibliotekara i izdavača, kao i javne debate o kulturnoj politici Srbije u oblasti izdavaštva, jedinstvenoj cijeni knjige, razvoju knjižarskog sistema i drugim temama. Hamović je najavio da će i ove godine na sajmu biti "Školski dan", koji je prošle godine bio jedan od najposećenijih sa 30.000 posjetilaca. Posljednjeg dana Sajma ovogodišnji počasni gost SAD potpisaće Otvorenu knjigu s Italijom, počasnim gostom narednog, 52. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga.
I ove godine na Beogradskom sajmu knjiga predstaviće se Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta" sa svojim izdanjima. Katalog izdanja koja će biti predstavljena na ovogodišnjem sajmu možete pogledati pod linkom KNJIGE I ČASOPISI.

Prikaži verziju za ispis

Promocija zagrebačkog izdanja Romana o Londonu Miloša Crnjanskog
Sjećanje na Desanku Maksimović...
Izložba slika Nikole Medića
Предавање о 200-годишњици рођења Његоша
Љубивоје Ршумовић у Загребу
Izložba novih naslova s 58. Beogradskog sajma knjiga
Jesen u Petrinji 2013
Promocija knjige Radoja Arsenića - Remember Maksimir
NATJEČAJ za nastavnika ili profesora srpskog jezika ili hrvatskog i srpskog jezika
Јесен, и живот без смисла
U DARDI MALI JUBILEJ
Izložba Jovice Drobnjaka - Slikarski fotografiran motiv cvijeća
Ljetna škola srpskog jezika i kulture punoljetna!
POZIV NA PJEVAČKU RADIONICU I PREDAVANJE - U sklopu 8. Dana srpske kulture
Izložba Komora - iz srca hrasta gostovala u Banja Luci
Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta", 2005. | Impressum | Kontakt