VIJESTI IZ DRUŠTVA
OSTALE VIJESTI
ZANIMLJIVOSTI
ARHIVA
Говор захвале Милоша Кордића
POSLIJE DVADESET GODINA
Prikaz knjige Zlatka Kudelića Marčanska biskupija
Молитва Господња Спридона Алексијевића
TAJNA IVE BANCA
Likovno i literarno natjecanje za djecu
30 multietničkih osnovnih škola u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji sudjeluje u likovnom i literarnom natjecanju pod nazivom "Djeca zajedno"

U razdoblju od septembra do novembra 2006. godine, likovno i literarno natjecanje pod nazivom "Djeca zajedno" uključilo je djecu iz 30 multikulturalnih/etničkih škola s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije u kojima se nastava odvija na hrvatskom i barem jednom jeziku nacionalnih manjina. Natjecanje organiziraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Misija OESS-a u Republici Hrvatskoj, s ciljem promicanja prijateljstva i tolerancije među budućim građanima Europe. Osnovna ideja je poticanje interakcije i zajedničkih aktivnosti među svom osnovnoškolskom djecom, neovisno o njihovom nacionalnom podrijeklu. Razvijanjem zdravog natjecateljskog duha u prijateljskom okruženju, projektom se želi promovirati ozračje uzajamnog povjerenja i zajedništva među mladima ovog ratom stradalog područja. Jedan od ciljeva je i jačanje svijesti o potrebi postupnog ukidanja fizičke razdvojenosti učenika koja postoji u pojedinim školama na ovom području.
Natjecanje će trajati od septembra do novembra 2006. Likovni i literarni radovi prikupljat će se od svih škola koje sudjeluju u projektu, a potom će ocjenjivački sud odabrati najbolje koji će biti i nagrađeni. Pobjednicima će nagrade biti uručene na završnoj svečanosti krajem novembra. Za uspjeh projekta "Djeca zajedno" od presudne je važnosti suradnja ravnatelja škola, nastavnika, roditelja i djece, ali i potpora lokalnih vlasti, predstavnika manjina te Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Dio aktivnosti veznaih uz projekt provodi i koordinira nevaldina udruga ANKH iz Osijeka. Projekt "Djeca zajedno" vrlo se dobro uklapa u nacionalnu proslavu 150.obljetnice rođenja Nikole Tesle, svjetski poznatog i priznatog znanstvenika koji se ponosio svojim srpskim porijeklom i hrvatskom domovinom.
Organizatori se nadaju uspješnoj realizaciji projekta i vjeruju da je došlo vrijeme da odrasli počnu učiti od djece...
Škole koje sudjeluju:
Vukovarsko-srijemska županija;2. OŠ Vukovar, 3.OŠ Vukovar, 4. OŠ Vukovar, 5. OŠ Vukovar, 6.OŠ Vukovar, OŠ Ilok, OŠ Mirkovci, OŠ Stari Jankovci, OŠ Čakovci, OŠ Ilača-Banovci, OŠ Josip Kozarac, Soljani, OŠ Antun i Stjepan Radić, Gunja
Osječko-baranjska županija;OŠ Tenja, OŠ Franjo Tuđman, Beli Manastir, OŠ Dalj, OŠ Ernestinovo, OŠ Laslovo, OŠ Bilje, OŠ Lug, OŠ Darda, OŠ Draž, OŠ Jagodnjak, OŠ Kneževi Vinogradi, OŠ Zmajevac, OŠ Svete Ane, Osijek, OŠ Mato Lovrak, Vladislavci, OŠ Vladimir Nazor, područna škola Ivanovci, OŠ Josip Kozarac, Josipovac Punitovački, OŠ Kralj Tomislav, Našice, OŠ Ivan Brnjik Slovak, Jelisavac.
Organizatore možete kontaktirati na adresi Sjenjak 131 ANKH, Osijek, tel. 031/206-366, 098/958-9923.                                           

Prikaži verziju za ispis

Ustaške škrabotine na fasadi pravoslavne crkve u Sinju
Čedo Prica: Na strani zdravog razuma i ljepote
Smiju li Srbi glasati za Hrvata
‘Crna lista’ na CD-u: Snimljeni i popisani hrvatski neofašisti
Први Закон о дијаспори
Manjine iz Hrvatske zajedno u Zadru
Knin: Razbijeno staklo na Srpskom kulturnom društvu Prosvjeta
Novi kriteriji za novac iz proračuna
Predstavljen godišnji izvještaj nevladinih organizacija
Veći budžet za manjine
Blaga himna za divlji svijet
Када Јован постане Иван
Znaš, on ti je Srbin
Preminuo Bogdan Tirnanić
Politička zastupljenost poboljšana, zapošljavanje nije
Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta", 2005. | Impressum | Kontakt