VIJESTI IZ DRUŠTVA
OSTALE VIJESTI
ZANIMLJIVOSTI
ARHIVA
Говор захвале Милоша Кордића
POSLIJE DVADESET GODINA
Prikaz knjige Zlatka Kudelića Marčanska biskupija
Молитва Господња Спридона Алексијевића
TAJNA IVE BANCA
Vukovar-predsjednici četiriju stranaka u zajedničkom priopćenju o izgredu
U povodu dvaju najnovijih izgreda u vukovarskim školama zajedničkim priopćenjem prvi su se put do sada oglasili predsjednici četiriju gradskih političkih stranaka u Gradskom vijeću, HDZ, HSP, SDSS i SDP, pozvavši učenike, roditelje i građane da se suzdrže od mogućih provokacija koje bi ugrozile započete projekte u gradu Vukovaru
Čelnici vukovarskih stranaka mole novinare da izvješćivanjem pomognu u provedbi  projekata koji vode k zajedničkom životu, mirnu i sigurnu životu svakog učenika, djeteta i građanina, priopćio je na tiskovnoj konferenciji Željko Sabo (SDP), pročitavši zajedničko priopćenje stranačkih čelnika koje su osim njega potpisali Petar Mlinarić (HDZ), Nikola Toth (HSP) i Svetislav Lađarević (SDSS). Oni su pozvali odgojno-obrazovne ustanove da pojačaju nadzor učenika u školama i pribora koji nose na nastavu kako bi se spriječili takvi slučajevi. Grad Vukovar nema ovlasti nad osnovnim i srednjim školama na svom području, one su još u vlasništvu Vukovarsko-srijemske županije, kazali su predsjednici tih stranaka, napomenuvši kako će se zauzimati da se to promijeni. Predsjednik gradskog SDSS-a Lađarević je izjavio kako kao političke stranke djeluju zajednički kad su posrijedi procesi koji su u gradu započeti, i koji za mlade Vukovarce znače budućnost, misleći pri tome na proces koji je počeo u srednjim školama, t.j. pohađanje nastave u istoj smjeni za djecu hrvatske i srpske nacionalnosti.
Svi podupiremo taj proces i upravo zato i zajednički djelujemo u tome smjeru, zaključak je vukovarskih političara. Povod za zajedničko priopćenje jest izgred u osnovnoj školi u Vukovaru dvojice učenika VII. razreda, koji su nožem zlostavljali i verbalno prijetili dvojici malodobne braće. U izgredu nije bilo međunacionalnog oblježlja. Drugi se izgred dogodio u srednjoj školi u kojoj su osvanuli grafiti s nacionalističkim sadržajem: "Ne šaljite Srbe u naše škole, šaljite ih u Srbiju", "Ubij Srbe",  tri slova U, te Dinamo-ZG.
(Hina)

Prikaži verziju za ispis

Ustaške škrabotine na fasadi pravoslavne crkve u Sinju
Čedo Prica: Na strani zdravog razuma i ljepote
Smiju li Srbi glasati za Hrvata
‘Crna lista’ na CD-u: Snimljeni i popisani hrvatski neofašisti
Први Закон о дијаспори
Manjine iz Hrvatske zajedno u Zadru
Knin: Razbijeno staklo na Srpskom kulturnom društvu Prosvjeta
Novi kriteriji za novac iz proračuna
Predstavljen godišnji izvještaj nevladinih organizacija
Veći budžet za manjine
Blaga himna za divlji svijet
Када Јован постане Иван
Znaš, on ti je Srbin
Preminuo Bogdan Tirnanić
Politička zastupljenost poboljšana, zapošljavanje nije
Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta", 2005. | Impressum | Kontakt