VIJESTI IZ DRUŠTVA
OSTALE VIJESTI
ZANIMLJIVOSTI
ARHIVA
Говор захвале Милоша Кордића
POSLIJE DVADESET GODINA
Prikaz knjige Zlatka Kudelića Marčanska biskupija
Молитва Господња Спридона Алексијевића
TAJNA IVE BANCA
Zdravko Čolić u Areni palio i žario pred beogradskom publikom
Zdravko Čolić opravdao je epitet najveće, a možda i jedine zvijezde sa ovih prostora. To je i dokazao okupivši 50.000 ljudi koji su kupili karte, i još oko 5.000 onih koji su "ušli preko veze" na dva koncerta u Beogradskoj areni

Već s prvim taktovima pjesme "Gori vatra", zapalio je srca publike i potvrdio da je istinski majstor spektakla.
Iako je od trenutka kada su karte puštene u prodaju najveća jagma bila upravo za mjestima za sjedenje, kupovina istih ispostavila se kao loš potez, jer je cijela sala do posljednjeg takta - skakala. Ali ni Čola im nije ostajao dužan. Osim muzike, pružao je istinsku emociju. Silazio je u masu, slao poljupce, "očijukao" sa djevojčicama i onima koje se tako osjećaju.
Praznog hoda između "Kristine","Emili", "Okane", Ruške", "Mađarice", "Lošeg vina", "Glavo luda", "Zagli me", "Produži dalje", "Jasmine"... nije bilo ni sekunde. Jedinu pauzu koju je imao i iskoristio da bi se presvukao, ispunio je Ognjen Radivojević. Zdravko je, u duetu s Kemalom Montenom, koji je potegao iz Sarajeva da bi u Areni bio gost dugogodišnjem prijatelju, otpjevao "Nosi sve" i "Nije htjela". Jedina razlika između koncerata bio je izostanak Bajage, koji je podršku u pjesmi "Tvoje oči" Čoliću pružio samo u subotu. Čolić je bez greške otpjevao po 45 pjesama, a pored njega prodefilovalo je još 60 članova pratećeg ansambla. Nekadašnje "Lokice" zamijenile su mlađe snage, te je Zdravku na sceni društvo pravilo tri tuceta atraktivnih plesačica. Pored takvih nogu, ovima ništa drugo i ne treba - vizuelnim djelom spektakla bili su oduševljeniji ipak muškarci. A njih je bilo, ako se ne računa obezbeđenje, devet prema jedan u korist žena.
- Da se "Bijelo dugme" na Hipodromu ovako čulo, ne bi ih pljuvali onoliko - upoređivala je publika.
Ni organizaciji koncerata, ruku na srce, nije se imalo što zamjeriti. Propust od prije četiri godine, kada je na "Marakani" bina bila postavljena uz sam ulaz, a zbog začepljenja i gužve reagirala i policija, prošlog vikenda je ispravljen. Svi ulazi u halu bili su otvoreni još od popodneva, kada su i zauzeti prvi "borbeni redovi". Zbog odsustva kamera TV Pinka, koji je snimao prvi koncert, prava na jedno emitiranje i izdavanje DVD-a, drugi koncert je po mnogima bio opušteniji. To je ženama omogućilo intenzivnije "padanje u trans" i nesvijest, nego prethodne večeri
Obožavaoci lika i djela, primijetili su da je pjevač bio u top formi.
- Potrebno je da me pred koncert puste neko vrijeme da se razgibam, a pošto sam tenor, moram i da se raspjevam. To traje oko sat vremena. Volim da legnem na nešto tvrdo ili neke daske, da se opustim. Od pića, eventualno, ponekad volim da popijem konjak zbog grla. To je sve. Zbog energije pojedem malo čokolade. Više mi ništa nije potrebno - rekao je Čolić uoči koncerta. I dok su posle nastupa Čolu do kasno u noć čekale čete novinara, njega je posle masaže obezbeđenje izvelo na deseti, sporedni ulaz.
- Kupila sam karte za oba koncerta i nije mi žao nijednog dinara. Isplatilo se. Nije običan pjevač, može da pjeva i deset sati i da nijednom ne zafalšira. Nije on samo superzvijezda, on ti je seks bomba, bona - bila je oduševljena Emilija, rodom iz Mostara kojoj je Čola preksinoć probudio i sjećanja na bosansku raju. A tamo se, kaže, znalo što je dert!
U Zagrebu ću nastupiti u dvanaestom mjesecu, a u drugom mjesecu u Beču, Londonu, Parizu, Stokholmu... Pjevat ću i u Torontu, Čikagu i Vankuveru, jer tamo ima puno Bosanaca i Sarajlija.

 

Prikaži verziju za ispis

Lonely Planet: Beograd ima najbolji noćni život
Muzej istorije Jugoslavije
Igor Mandić u Beogradu se doživljava kao živa ikona i ultimativni klasik
Kako je djevojčica iz mješovitog braka preživjela mračne ‘90-e
Zbor Ruske državne kapele publiku u HGZ-u doveo do suza
Pulski "Doručak s autorom" seli na beogradsko Sajmište
Majka pravoslavna hrvatskoga pjesništva
Beograd je platforma za svjetske dizajnere
Jugoslavije nema. Jugosi su ostali
Hrvati i Slovenci plakatirali Beograd
Heroji, pobednici, žrtve...
Radio Tesla
Disciplin A Kitschme
Bogat program 8. RAF-a
Na kiši čekali ulaznice za Balaševića
Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta", 2005. | Impressum | Kontakt