VIJESTI IZ DRUŠTVA
OSTALE VIJESTI
ZANIMLJIVOSTI
ARHIVA
Говор захвале Милоша Кордића
POSLIJE DVADESET GODINA
Prikaz knjige Zlatka Kudelića Marčanska biskupija
Молитва Господња Спридона Алексијевића
TAJNA IVE BANCA
Međunarodna konferencija "all different - all equall"
Od 26.10. do 30.10.2005.g. u Strasbourgu, Francuska, u organizaciji Vijeća Evrope - European Youth Centre Strasbourg održat će se Međunarodna konferencija "all different - all equal" u sklopu obilježavanja 10. godišnjice Evropske kampanje mladih

Od 26.10. do 30.10.2005.g. u Strasbourgu, Francuska, u organizaciji Vijeća Evrope - European Youth Centre Strasbourg održat će se Međunarodna konferencija "all different - all equal" u sklopu obilježavanja 10. godišnjice Evropske kampanje mladih. Oko stotinu mladih sudionika Konferencije, uglavnom iz nevladinih institucija za promicanje vrijednosti civilnog društva iz svih evropskih zemalja, prisustvovat će tematiziranju fenomena rasizma, antisemitizma, romanofobije, homofobije, diskriminacije protiv ljudi s posebnim potrebama, islamofobije, globalizacije, terorizma, nacionalizma i fašizma organiziranima u posebne radne grupe. U njima će se analizirati ova pitanja i međusobno izmjenjivati  iskustva sudionika o tim temama, te utirati put za promicanje tolerancije svih različitosti, jednakih ljudskih prava i participacije svih u modernom građanskom društvu. U tijeku radu Konferncije definirat će se i budući ciljevi i aktivnosti kampanje, suradnja nacionalne i evropske mreže mladih u građenju odnosa u proširenoj Evropskoj uniji.
Na ovoj Konferenciji će prisustvovati Svjetlana Janković-Paus, prof. hrvatskog jezika i književnosti, zaposlena u SKD "Prosvjeti" Zagreb – Pododbor Rijeka na radnom mjestu administratora - voditelja kulturnih djelatnosti, te suradnica Trećeg programa Hrvatskog radija, te književnih i znanstvenih časopisa u Hrvatskoj. Za Međunarodnu konferenciju "all different - all equal" predložena je od Vijeća za srpsku nacionalnu manjinu za Grad Rijeku.  

Prikaži verziju za ispis

Ustaške škrabotine na fasadi pravoslavne crkve u Sinju
Čedo Prica: Na strani zdravog razuma i ljepote
Smiju li Srbi glasati za Hrvata
‘Crna lista’ na CD-u: Snimljeni i popisani hrvatski neofašisti
Први Закон о дијаспори
Manjine iz Hrvatske zajedno u Zadru
Knin: Razbijeno staklo na Srpskom kulturnom društvu Prosvjeta
Novi kriteriji za novac iz proračuna
Predstavljen godišnji izvještaj nevladinih organizacija
Veći budžet za manjine
Blaga himna za divlji svijet
Када Јован постане Иван
Znaš, on ti je Srbin
Preminuo Bogdan Tirnanić
Politička zastupljenost poboljšana, zapošljavanje nije
Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta", 2005. | Impressum | Kontakt