VIJESTI IZ DRUŠTVA
OSTALE VIJESTI
ZANIMLJIVOSTI
ARHIVA
Говор захвале Милоша Кордића
POSLIJE DVADESET GODINA
Prikaz knjige Zlatka Kudelića Marčanska biskupija
Молитва Господња Спридона Алексијевића
TAJNA IVE BANCA
Radni vikend članova ansambla narodnih igara
Članovi Ansambla narodnih igara SKD „Prosvjeta“ iz Vukovara ponovo su dokazali da su dostojni čuvari srpske tradicije kada je u pitanju prezentacija dostignuća očuvanja srpske kulturne tradicije

 

 

 

 

 

 

 

 

Nastupi ANI tokom predposlednjeg oktobarskog vikenda u Belom Manastiru i Vukovaru potvrđuju da je ANI  jedan od najbolje organizovanih  amaterskih udruženja koji može u svakom trenutku odgovoriti na potrebu za održavanjem programa.

U subotu 22. oktobra, u Belom Manastiru članovi Ansambla narodnih igara SKD „Prosvjeta“ iz Vukovara nastupili su na drugoj Smotri srpskog folklora u organizaciji Zajedničkog veća opština iz Vukovara.

Pored prosvjetinih folkloraša na smotri su učestvovali i folklorni amateri iz Belog Manastira, Darde, Trpinje, Bobote, Vere, Bršadina, Dalja, Bijelog Brda, Silaša i Tenje. Pored 300-tinjak posetilaca program je pratila i stručna komisija u sastavu Dragan Đorđević, Goran Dumanović i Milan Vranješ, koji će naknadno dati svoje mišljenje o kvaliteti rada i nastupa ansambala.

Smotru je otvorio predsednik ZVO Dragan Crnogorac, dok je zahvalnice za učešće ansamblima uručio zamenik Osječko-baranjskog župana Jovo Jelić koji je ujedno i zatvorio smotru. Naredne godine smotra će biti održana u Vukovar, gde je održana i prva prošle godine.

U nedelju, 23. oktobra, drugog dana četvrtog Vukovarskog etno sajma u poznatom vukovarskom izletištu Adica  doprinos je dao i Ansambl narodnih igra koji je učesnicima  sajma i posetiocima poklonio devedesetominutni program. U programu koji je prikazao igre iz Srema,  vukovarskog kraja i Crnorečja,  predstavili su se i solisti Živojin Jergić i Milisav Petković uz pratnju narodnog ansambla ANI.

Prikaži verziju za ispis

Promocija zagrebačkog izdanja Romana o Londonu Miloša Crnjanskog
Sjećanje na Desanku Maksimović...
Izložba slika Nikole Medića
Предавање о 200-годишњици рођења Његоша
Љубивоје Ршумовић у Загребу
Izložba novih naslova s 58. Beogradskog sajma knjiga
Jesen u Petrinji 2013
Promocija knjige Radoja Arsenića - Remember Maksimir
NATJEČAJ za nastavnika ili profesora srpskog jezika ili hrvatskog i srpskog jezika
Јесен, и живот без смисла
U DARDI MALI JUBILEJ
Izložba Jovice Drobnjaka - Slikarski fotografiran motiv cvijeća
Ljetna škola srpskog jezika i kulture punoljetna!
POZIV NA PJEVAČKU RADIONICU I PREDAVANJE - U sklopu 8. Dana srpske kulture
Izložba Komora - iz srca hrasta gostovala u Banja Luci
Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta", 2005. | Impressum | Kontakt