VIJESTI IZ DRUŠTVA
OSTALE VIJESTI
ZANIMLJIVOSTI
ARHIVA
Говор захвале Милоша Кордића
POSLIJE DVADESET GODINA
Prikaz knjige Zlatka Kudelića Marčanska biskupija
Молитва Господња Спридона Алексијевића
TAJNA IVE BANCA
Vjekoslav Krsnik prijavio Radu Leskovca zbog povrede ugleda RH
ZAGREB - Novinar Vjekoslav Krsnik podnio je kaznenu prijavu protiv predsjednika Partije podunavskih Srba Rade Leskovca jer smatra da je istupom u emisiji HTV-a "Piramida" povrijedio ugled Republike Hrvatske

Krsnik, koji je također 4. travnja nastupio u navedenoj emisiji, u kaznenoj se prijavi poziva na članak 151. Kaznenog zakona prema kojemu će se zatvorom od tri mjeseca do tri godine kazniti osoba koja javno izvrgne ruglu, preziru ili grubom omalovažavanju Republiku Hrvatsku, njezinu zastavu, grb ili himnu, hrvatski narod ili etničke i nacionalne zajednice ili manjine koje žive u Hrvatskoj.
Krsnik smatra da je Leskovac svojim istupom konkretno izrazio prezir i grubo omalovažavanje hrvatskog naroda, što je između ostalog izazvalo više od 350 poziva ogorčenih gledatelja.
"Jedna je stvar sloboda izražavanja političkih pogleda, a druga je stvar vrijeđanje naroda i njegovih osjećaj, pa sam se zato odlučio na podnošenje kaznene prijave protiv Rade Leskovca Državnom odvjetništvu", kaže u priopćenju novinar i publiscist Vjekoslav Krsnik.
Gostovanje Leskovca u "Piramidi" jučer je rezultiralo i ostavkom direktorice programa HTV-a Tanje Šimić. Ona se na ostavku odlučila nakon što je Programsko vijeće HRT-a prije dva tjedna zatražilo od Ravnateljstva HRT-a da razmotri njezinu odgovornost jer u slučaju emisije "Piramida" nije vodila računa o zaštiti nacionalnih interesa, posebice vezanih uz Domovinski rat i profesionalnih i etičkih načela.
Nakon što je Programsko vijeće sa sedam glasova za i dva protiv razriješilo Tanju Šimić, kolegiji Informativnog programa HTV-a priopćio je, među ostalim, da se tom odlukom na HTV-u pokušava uvesti institut nepoželjnih gostiju i verbalnog delikta na što ne mogu pristati. (vecernji.hr)

Prikaži verziju za ispis

Ustaške škrabotine na fasadi pravoslavne crkve u Sinju
Čedo Prica: Na strani zdravog razuma i ljepote
Smiju li Srbi glasati za Hrvata
‘Crna lista’ na CD-u: Snimljeni i popisani hrvatski neofašisti
Први Закон о дијаспори
Manjine iz Hrvatske zajedno u Zadru
Knin: Razbijeno staklo na Srpskom kulturnom društvu Prosvjeta
Novi kriteriji za novac iz proračuna
Predstavljen godišnji izvještaj nevladinih organizacija
Veći budžet za manjine
Blaga himna za divlji svijet
Када Јован постане Иван
Znaš, on ti je Srbin
Preminuo Bogdan Tirnanić
Politička zastupljenost poboljšana, zapošljavanje nije
Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta", 2005. | Impressum | Kontakt