VIJESTI IZ DRUŠTVA
OSTALE VIJESTI
ZANIMLJIVOSTI
ARHIVA
Говор захвале Милоша Кордића
POSLIJE DVADESET GODINA
Prikaz knjige Zlatka Kudelića Marčanska biskupija
Молитва Господња Спридона Алексијевића
TAJNA IVE BANCA
Dvije godine knjižnice u Plaškom
Knjižnica i čitaonica u Plaškom proslavila je proteklih dana dvije godine rada. Formirana je 17.marta 2003. godine odlukom Općine Plaški koja je pomogla u adaptaciji prostora, dok je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske osiguralo 150.000 kuna za namještaj i 30.000 za nabavku knjižne građe.

Voditelj bibliotele Milana Medaković kaže da knjižnica trenutno raspolaže fondom od 3298 knjiga, te da broj članova (oko 140) nije realan pokazatelj pravog broja korisnika knjižnog materijala.
Programom informatizacije za 2004.godinu Ministarstvo kulture dodjelilo je Knjižnici i čitaonici osobno računalo i pisač, a uz pomoć Općine Plaški korisnicima je omogućeno i koristenje Interneta. Korisnicima su sada svakodnevno dostupne nove usluge: korištenje kompjutora i ispis dokumenata, "surfanje" internetom, a za najmlađe i igranje igrica.
Iako Knjižnica i čitaonica trenutno nema uredjen izložbeni prostor, postavljene su dvije izložbe vezane uz važne obljetnice rođenja Ivane Brlić-Mažuranić i Hansa Christiana Andersena.
-Izložbeni prostor želimo što prije opremiti i staviti u funkciju kako bi što bolje informirali i educirali korisnike postavljanjem više tematskih izložbi i izložbi o životu i radu književnika, naučnika, umjetnika. Radovi nastali u našim radionicama kao i djela zainteresiranih umjetnika i udruga također bi bila izložena i prezentirana široj javnosti. Nadamo se i realizaciji dječjih kreativnih radionica, organiziranju predavanja, pjesničkih susreta i predstavljanja novih književnih izdanja, kaže Medaković.

Prikaži verziju za ispis

Ustaške škrabotine na fasadi pravoslavne crkve u Sinju
Čedo Prica: Na strani zdravog razuma i ljepote
Smiju li Srbi glasati za Hrvata
‘Crna lista’ na CD-u: Snimljeni i popisani hrvatski neofašisti
Први Закон о дијаспори
Manjine iz Hrvatske zajedno u Zadru
Knin: Razbijeno staklo na Srpskom kulturnom društvu Prosvjeta
Novi kriteriji za novac iz proračuna
Predstavljen godišnji izvještaj nevladinih organizacija
Veći budžet za manjine
Blaga himna za divlji svijet
Када Јован постане Иван
Znaš, on ti je Srbin
Preminuo Bogdan Tirnanić
Politička zastupljenost poboljšana, zapošljavanje nije
Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta", 2005. | Impressum | Kontakt