VIJESTI IZ DRUŠTVA
OSTALE VIJESTI
ZANIMLJIVOSTI
ARHIVA
Говор захвале Милоша Кордића
POSLIJE DVADESET GODINA
Prikaz knjige Zlatka Kudelića Marčanska biskupija
Молитва Господња Спридона Алексијевића
TAJNA IVE BANCA
Bajagin šou za Zagrepčane
Popularni beogradski rock-sastav sinoć gostovao u Domu sportova u Zagrebu
Dobra večer, Zagrebe, dobra večer prijatelji. Došli smo predstaviti naš novi album i jako nam je drago što ste ovdje pozdravio je sinoć Momčilo Bajagić Bajaga oduševljenu publiku u Maloj dvorani Doma sportova. Miljenik zagrebačke publike nije nimalo trebao razbijati led, jer tribine su zatreperile istog trena, a razgaljeni fanovi nisu štedjeli dlanove i glasnice, pjevajući iz svega glasa od prvog do posljednjeg stiha.
Bajaga izgleda bolje nego ikad. Stoga i ne čudi što za tim raspjevanim beogradskim šarmerom i džentlmenom i danas uzdiše cijela vojska obožavateljica. Neke od njih tako su sinoć žrtvovale i svoje grudnjake.
Ipak, Bajagi su posebno zaiskrile oči kad je u prvim redovima, među najvećim obožavateljicama, ugledao svoju dugogodišnju prijateljicu, rasplesanu i odlično raspoloženu Alku Vuicu. Dvorana je srdačno pozdravila nove pjesme s njegova albuma "Šou počinje u ponoć". No, pravi šou krenuo je uz dobre stare hitove uz koje su se mnogi prisjetili svojih prvih ljubavi. "Tišina", "Verujem, ne verujem", "Godine prolaze", "Lepa Jana ribareva kći", "Zmaj od noćaja"... redale su se pjesme u gotovo trosatnom spektaklu s tri bisa i spektakularnom završnicom uz "Nije votka rakija". Srdačan feedback izazvali su i Bajagini specijalni gosti poznati zagrebački gitarist Davor Rodik i beogradska pjevačica Bebi Dol. Bajagu vole svi, a došli su ga vidjeti i mnogi kolege glazbenici, poput Dražena Šolca, Tine Rupčić, Jure Stublića, Marine Perazić, Hladnog piva, Vatre.... Bilo je veličanstveno! Bajaga nikad nije imao bolji koncert. Ovo je njegov veliki povratak. Uz Johnnyja Štulića Bajaga je jedan od najvećih urbanih pjesnika oduševljeno je nakon koncerta izjavila Alka Vuica.
(Večernji list)

Prikaži verziju za ispis

Ustaške škrabotine na fasadi pravoslavne crkve u Sinju
Čedo Prica: Na strani zdravog razuma i ljepote
Smiju li Srbi glasati za Hrvata
‘Crna lista’ na CD-u: Snimljeni i popisani hrvatski neofašisti
Први Закон о дијаспори
Manjine iz Hrvatske zajedno u Zadru
Knin: Razbijeno staklo na Srpskom kulturnom društvu Prosvjeta
Novi kriteriji za novac iz proračuna
Predstavljen godišnji izvještaj nevladinih organizacija
Veći budžet za manjine
Blaga himna za divlji svijet
Када Јован постане Иван
Znaš, on ti je Srbin
Preminuo Bogdan Tirnanić
Politička zastupljenost poboljšana, zapošljavanje nije
Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta", 2005. | Impressum | Kontakt