VIJESTI IZ DRUŠTVA
OSTALE VIJESTI
ZANIMLJIVOSTI
ARHIVA
Говор захвале Милоша Кордића
POSLIJE DVADESET GODINA
Prikaz knjige Zlatka Kudelića Marčanska biskupija
Молитва Господња Спридона Алексијевића
TAJNA IVE BANCA
Traga se za dvojicom napadača na srbijanskog novinara
Zagrebačka policija utvrdila je identitet dvojice nasilnika koji su, uz još dvojicu, na dana rukometne utakmice Zagreba i Partizana na ulici pretukli trojicu srbijanskih novinara, teže ozlijedivši novinara Televizije Banat Gorana Tadića
ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - "Utvrdili smo identitet dvojice napadača u
dobi od 20 i 21 godine za koje sumnjamo da su sudjelovali
u napadu i za njima se traga jer ih nismo pronašli na njihovim adresama", izjavila je Hini glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.
Novinar Televizije Banat iz Vojvodine napadnut je s još dvojicom kolega u nedjelju oko 16,15 sati na Slavonskoj aveniji. Oni su automobilom, SiCG oznaka, krenuli na košarkašku utakmicu Cibone i Hemofarma iz Vršca kada su iz automobila ispred njih izašla četvorica mladića izvukla iz automobila i pretukla rukama, nogama i baseball palicama.
Policija je potom uspjela uhititi dvojicu 22-godišnjaka za koje se sumnjalo da su sudjelovali u napadu na srbijanske novinare, no, budući ih dvojica lakše ozlijeđenih novinara u policijskoj postaji nisu prepoznali kao napadače, mladići su pušteni kućama.
Policija je jučer izvijestila da je 28-godišnjem novinaru Tadiću slomljena vilica, no on je za hrvatski tisak izjavio da je riječ o jagodičnoj kosti. Operiran je odmah u nedjelju, a iz bolnice je pušten jučer.
Vulama je kazala da su na obradu zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima privedeni 29-godišnjak koji je na rukometnoj utakmici pokušao ući u VIP ložu i napasti članove Uprave Partizana te 36-godišnjak koji je ušao na teren dvorane Doma sportova.
Obrada također traje i nad četvoricom nasilnika, u dobi od 19, 20, 21 i 40 godina, za koje se sumnja da su sudjelovali u napadu, odnosno kamenovanju ZET-ovog autobusa koji je prevozio navijače beogradskog kluba, tzv. Grobare, u Policijsku akademiju. Autobus je oko 13,50 sati na raskrižju Avenije Dubrava, Čulinečke i Klina dočekala velika skupina zagrebačkih navijača Bad Blue Boysa i zasula ga kamenjem i pivskim bocama. Razbijeno je više stakala, a nasilnici su, kako kažu u policiji, u autobus pokušali ubaciti boce sa zapaljivom tekućinom, tzv. molotovljeve koktele, no u tom ih je spriječilo oko 150 interventnih policajaca.
Policijska glasnogovornica izjavila je da većina uhićenih nasilnika pripada navijačkoj skupini Bad Blue Boysa te da je policiji od ranije poznata po neredima na športskim natjecanjima.

Prikaži verziju za ispis

Ustaške škrabotine na fasadi pravoslavne crkve u Sinju
Čedo Prica: Na strani zdravog razuma i ljepote
Smiju li Srbi glasati za Hrvata
‘Crna lista’ na CD-u: Snimljeni i popisani hrvatski neofašisti
Први Закон о дијаспори
Manjine iz Hrvatske zajedno u Zadru
Knin: Razbijeno staklo na Srpskom kulturnom društvu Prosvjeta
Novi kriteriji za novac iz proračuna
Predstavljen godišnji izvještaj nevladinih organizacija
Veći budžet za manjine
Blaga himna za divlji svijet
Када Јован постане Иван
Znaš, on ti je Srbin
Preminuo Bogdan Tirnanić
Politička zastupljenost poboljšana, zapošljavanje nije
Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta", 2005. | Impressum | Kontakt