VIJESTI IZ DRUŠTVA
OSTALE VIJESTI
ZANIMLJIVOSTI
ARHIVA
Говор захвале Милоша Кордића
POSLIJE DVADESET GODINA
Prikaz knjige Zlatka Kudelića Marčanska biskupija
Молитва Господња Спридона Алексијевића
TAJNA IVE BANCA
Predstavljanje Službenog glasnika u Zagrebu

Javno poduzeće Službeni glasnik, jedno od najvećih izdavačkih poduzeća u Srbiji, predstavilo je na prvom danu Interlibera desetak edicija. Na predstavljanju su govorili Gojko Tešić, Nataša Marković, Jovica Ćin, Branko Kukić, Slobodan Gavrilović i Svetislav Basara. Tešić je posebno istaknuo leksikografska izdanja koja su iznimno važna jer Srbija nema leksikografski institut. Pohvalio je i suradnju s Leksikografskim zavodom Miroslav Krleža.

Sutradan, 14. 11. 2012., je održana promocija knjiga u Vijećnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Promotori (Gojko Tešić, Nataša Marković i Dušan Marinković) su predstavili četrnaest knjiga u izdanju Službenog glasnika. Iz biblioteke „Književne nauke“ Tešić i Marković su predstavili knjige Aleksandra Flakera (Period, stil, žanr), Milivoja Solara (Ukus, mitovi i poetika, Teorija književnosti sa rječnikom književnog nazivlja), Igora Mandića (Kaj ste pisali, bre? Šta ste napisali, bre?), Zorana Kravara (Kad je svijet bio mlad), Josipa Užarevića (Möbijusova vrpca), Zvonka Kovača (Međuknjiževne rasprave, Poetika Miloša Crnjanskog), Dušana Marinkovića (Poetika proze Borisava Stankovića) i Miroslava Krleže (Marginalije, prir. Vlaho Bogišić). Tešić je rekao kako ga uz starije autore vezuju „lične priče“ tj. njegovo čitateljsko iskustvo i prijateljski odnosi te je posebno naglasio važnost suradnje Službenog glasnika sa hrvatskim autorima.

Osim afirmiranih autora i znanstvenika, profesor s Odsjeka za južnoslavenske jezike i književnosti Dušan Marinković je predstavio četiri knjige mladih autora u izdanju Službenog glasnika. Radi se, naime, o diplomskim radovima Marinkovićevih studenata koji su zbog svog znanstvenog doprinosa i uloženog istraživačkog rada objavljeni kao knjige. Njihovi autori su Ante Bašić (Andrićevo svjetlo iznad puta), Lada Grdan (Zenit i simultanizam), Đino Đivanović (Vukov New Deal) i Nikola Janković (Balkanski špijun i njegovi nastavci).

JP Službeni glasnik je osnovano 1992. godine i jedno je od najznačajnijih izdavačkih kuća u Srbiji. Kapitalna izdanja, stručna i teorijska literatura te publicistika izlaze u deset biblioteka u čijim su uredništvima okupljeni priznati autori, znanstvenici i institucije. U sklopu ovogodišnjeg Sajma knjiga u Beogradu dodijeljena im je nagrada za izdavački poduhvat godine za Dela Stanislava Vinavera.

Prikaži verziju za ispis

Izložba narodnih nošnji nacionalnih manjina u Muzeju Moslavine u Kutini
ODRŽANI LIPOVLJANSKI SUSRETI 2013
„NAŠI DANI“ RADOSLAVA MILENKOVIĆA
VEČER SA SRPSKIM PISCIMA
Vladan Desnica i 'Desničini susreti': pogled unatrag, pogled unaprijed
Gostovanje FaVI Teatra iz Beograda
СЕМИНАР ТРАДИЦИОНАЛНОГ ПЕВАЊА
Tribina-„Godišnjica martovskog nasilja na Kosovu i Metohiji“
VI. GUMBEKOVI DANI
Predstavljanje knjige Drage Roksandića
Циклус предавања Бранка Чоловића
SRPSKO VEČE
Predstavljanje knjige dr. Aleksandra Jerkova
Gostovanje u ZKM-u
Promocija knjige Jagode Kljajić
Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta", 2005. | Impressum | Kontakt