VIJESTI IZ DRUŠTVA
OSTALE VIJESTI
ZANIMLJIVOSTI
ARHIVA
Говор захвале Милоша Кордића
POSLIJE DVADESET GODINA
Prikaz knjige Zlatka Kudelića Marčanska biskupija
Молитва Господња Спридона Алексијевића
TAJNA IVE BANCA
Dani srpske kulture u Istri posvećeni Andriću


 

 

 

 

 

vrijeme:
7.4.2011. - 12.4.2011.
mjesto: Istra


U četvrtak, 7. travnja, počinju 3. dani srpske kulture u Istri, manifestacija srpske nacionalne manjine koja je ove godine posvećena 50. godišnjici dodjele Nobelove nagrade književniku svjetskog glasa Ivi Andriću za djelo ‘Na Drini ćuprija’.

Po riječima predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine grada Pule Milana Rašule, Dani srpske kulture koji se ove godine održavaju treći put, a počeli su kao pilot-projekt Koordinacije srpskih zajednica i institucija u Istri, pokazuju da su prerasli u važan događaj u kulturnom i društvenom životu Pule i Istarskog poluotoka. Naime, osim u Puli, ove će se godine programi u sklopu Dana srpske kulture u Istri održavati u Labinu, Rovinju, Umagu i Raši.

'U Istri razvijamo ljudska prava, a upravo je naše bogatstvo multikulturalnost i višejezičnost', rekao je u ime Istarske županije pročelnik Odjela za kulturu Vladimir Torbica, pri čemu je izrazio zadovoljstvo što je ovogodišnja manifestacija, kako je rekao, posvećena "svjetskoj književnoj veličini".
 
Bogat program posvećen Ivi Andriću i 50. obljetnici dodjele Nobelove nagrade za roman "Na Drini ćuprija" održat će se u petak, 8. travnja, u pulskoj gimnaziji, gdje će se održati tribina u povodu Dana srpske kulture u Istri i izložba. 
 
U Galeriji 'Vincent od Kastva' istoga dana bit će otvorena izložba slika srpskih slikarica Dane Petkov, Dragane Tošić, Ane Babić i Olivere Štrbac.
 
Posebnost ovogodišnjih dana bit će revija suvremenoga srpskog filma, a u kinu 'Valli' bit će prikazani filmovi 'Doviđenja, kako ste' Borisa Mitića, 'Medeni mesec' Gorana Paskaljevića, 'Beli beli svet' Olega Novakovića, 'Čekaj me, ja sigurno neću doći' Miroslava Momčilovića te 'Besa' Srđana Karanovića. (Hina) 

PROGRAM
http://www.pula.hr/fileadmin/sadrzaji/dokumenti/iva_ivancic/DSKI_program.pdf

Prikaži verziju za ispis

Izložba narodnih nošnji nacionalnih manjina u Muzeju Moslavine u Kutini
ODRŽANI LIPOVLJANSKI SUSRETI 2013
„NAŠI DANI“ RADOSLAVA MILENKOVIĆA
VEČER SA SRPSKIM PISCIMA
Vladan Desnica i 'Desničini susreti': pogled unatrag, pogled unaprijed
Gostovanje FaVI Teatra iz Beograda
СЕМИНАР ТРАДИЦИОНАЛНОГ ПЕВАЊА
Tribina-„Godišnjica martovskog nasilja na Kosovu i Metohiji“
VI. GUMBEKOVI DANI
Predstavljanje knjige Drage Roksandića
Циклус предавања Бранка Чоловића
SRPSKO VEČE
Predstavljanje knjige dr. Aleksandra Jerkova
Gostovanje u ZKM-u
Promocija knjige Jagode Kljajić
Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta", 2005. | Impressum | Kontakt